notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
E-hulladék

A lakossági elektromos és elektronikai hulladék. Minden elektromos – televízió, rádió, hifi, monitor, számítógép, mobiltelefon, hajszárító, mikro, vasaló - készülék előbb utóbb veszélyes hulladékká válik. Hazánkban évente kb. 130ezer tonna elektronikai hulladék keletkezik, és ebből alig több, mint 20ezer tonna kerül az újrahasznosítható cégekhez, a többi jó esetben a veszélyeshulladék-lerakókat tölti. Az e-hulladék nagy része újrahasznosítható, pl. a személyi számítógépekben az összes színesfém megtalálható, még aranyat is tartalmaznak, nem is elhanyagolható mennyiségben. Az elektronikai cikkeket forgalmazó kereskedéseknél bárki térítésmentesen adhatja le elavult, elromlott elektromos berendezéseit akkor is, ha nem vásárol új terméket.