notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
Környezeti hatás

A környezeti terhelések megváltoztatják a környezet állapotát, és a környezet állapotváltozása hatással van az élővilágra, az emberek egészségére, gazdasági lehetőségeire, stb. például az éghajlatváltozás a környezet állapotváltozása, amelyet a üvegházgáz kibocsátások okoznak, mint terhelések. Az éghajlatváltozás pedig megváltoztatja a fennálló környezeti jellemzőket, hőmérséklet, csapadék, stb., amelyek az élővilág összetételének változását, többnyire pusztulást okozzák. De az éghajlatváltozás kihat az emberek egészségi állapotára, a mezőgazdasági termelés lehetőségeire is. Általános hiba, hogy a magyar nyelvben a hatás szót behatás és kihatás értelemben is használjuk, ezért hatáson egyaránt értjük a ráhatást és annak eredményét is. Ennek elkerülése végett javasoljuk a ráhatások helyett a terhelések kifejezést használni.