notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
Víztakarékosság

Víztakarékos rendszer kiépítésével közel egyharmadára csökkenthető az ivóvíz-felhasználás, és közel 90 százalékkal a csatornába jutó szennyvíz mennyisége. A rendszer alapja az esővízgyűjtés és a szennyvíz újrafelhasználása. Az esővizet összegyűjtik, szűrik és nagy föld alatti tárolókban tárolják, amit öntözésre autómosásra, vécéöblítésre használnak föl. Az esővíz bevizsgáltatva és tisztítva fürdésre, szabadtéri medencék feltöltésére is hasznosítható. A szennyvízből csak a szürke víz hasznosítható újra. A víztakarékosság néhány alapelve, melyet megfogadva jelentősen csökkenthető vízfelhasználásunk: Ne mosogassunk folyó vízben. Kádban fürdés helyett zuhanyozzunk, és az se tartson tovább 5 percnél. Fogmosáshoz használjunk poharat. Kézmosáskor szappanozás alatt zárjuk el a csapot, használjunk víztakarékos WC tartályt. Ha csöpög a csap, folyik a WC, javítsuk meg azonnal, és használjunk víztakarékos adagolókat.