Kertész leszek! - a vegyszermentes kertészkedés alapjai

A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a téli időszakot kihasználva 10 előadás keretében tanítja meg a vegyszermentes kertészeti alapismereteket a Veszprém megyei érdeklődőknek, hogy a tavasz kezdetével új ötletekkel, ismeretekkel felvértezve tudatosan és tervezetten indulhasson a gyep betörése vagy kiskertünk művelése. Az ismeretszerzés on-line módját választók pedig a Kertész Suli hírleveleire jelentkezhetnek.

 

 

A Csalán egyesület "Kertész leszek" programja több módon is népszerűsíti azokat a környezet- és egészségbarát megoldásokat, melyekkel mi magunk is meg tudjuk termelni a kiváló minőségű házikerti zöldségeket. Az egyesület a kertészkedni vágyóknak alapismereteket összefogó előadásokat szervez, melyeket 5 részes tematikus előadássorozat követ majd.

Azok számára, akik a számítógépek előtt keresik a kerti tippeket, elektronikus kertész sulival és FB tippözönnel szolgál az egyesület a tavasz közeledtével. Mindazokat, akik a program valamely rendezvényén részt vesznek, kertészeti öröknaptárral jutalmazza az egyesület. A falinaptár egész éven át emlékezteti majd tulajdonosát az adott havi kerti teendők elvégzésére.

„Kertészkedni nem csak jó, de a mozgás egészséges is. A saját kezűleg megtermelt zöldségnövények okozta öröm mellett jelentős vitamin és ásványi anyag tartalmú élelmiszerhez is jutunk. Már egy egészen apró földterület befogásával is átérezhetjük a két kezünkkel  megtermelt borsóból készült leves különlegességét, a kiskertben frissen szedett paprika, paradicsom illatát, zamatát. És miközben a jó levegőn együtt mozog akár az egész család, a föld és az ember egymásra találása örömöt okoz a léleknek is. Nem is beszélve arról, hogy  a jó minőségű élelmiszer fogyasztása mellett pénzt is takaríthatunk meg. Terveink szerint a program során több száz családot sikerül a környezetbarát kertészkedés irányába elmozdítanunk.” - nyilatkozta Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke.

A jelentkezés feltételei és módja

  • A környezetbarát kertészeti alapismereteket összefoglaló előadásokra olyan, legalább 10 fős Veszprém megyei csoportok jelentkezését várja az egyesület, akik helyet tudnak biztosítani az előadások megtartásához.

A jelentkezéseket a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre lehet elküldeni.

A Csalán az első 10 jelentkező számára tudja vállalni az előadás megtartását. A jelentkezés során kérjük adja meg nevét és telefonszámát, illetve a tervezett helyszín adatait és a résztvevők várható számát.

  • Mindazok, akik az ismeretszerzés módjaként az on-line lehetőséget választják, és a Kertész suli mellett döntenek, a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen adhatják meg e-mail címüket, ahova a januárban induló tanfolyam anyagait várják. Természetesen ezen lehetőség nyitott bárki számára korlátozás nélkül.

 

A „Kertész leszek” program a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával valósul meg.