ÖKO Fórum
Jelentkezz be, ha hozzá akarsz szólni!
ÖKOdajka vitafórum |
ÖKO Fórum | > ÖKOdajka fórum | > ÖKOdajka vitafórum |
A témát indító hozzászólás:
forumadmin Moderátor 6 hozzászólás |
2013.03.25 11:36Nem értesz egyet az ÖKOdajka válaszokkal, esetleg még a kérdéssel sem? Ezt a topikot azért hoztuk létre, hogy lehetőség legyen megbeszélni részletesen is az egyes ÖKOdajka témákat, kérdéseket, válaszokat. Kíváncsiak vagyunk a véleményekre, javaslatokra. Ha sikerül egy a fenntartható fejlődés elveinek jobban megfelelő választ találni, természetesen készek vagyunk módosítani is az ÖKOdajkán. Mikor az ÖKOdajkát összeállítottuk, az volt a célunk, hogy egy folyamatosan fejlődő, pontosabbá váló kérdéssort hozzunk létre. Az ÖKOdajka kérdéseinek részletes megbeszélésére lehetőség van itt az ÖKOfórumban. Az ÖKOfórum tapasztalatai beépülhetnek az ÖKOpédiába, és ez visszahat újból az ÖKOdajkára. Reméljük így lesz, a Te segítségeddel is! |
A legújabb válaszok: |
|
itob Rügyező 20 hozzászólás |
2013.04.10 18:43Azt hittem megjelenik a szöveg is amire válaszolok, a sztivia ízére gondoltam. előzmény:itob
|
itob Rügyező 20 hozzászólás |
2013.04.10 18:41Nekem nem ízlett, az íze hasonlít a diétás édesítőkre. előzmény:Kata
|
Gyöngyös Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.09 15:16Otthon a fürdőszobában Az én hitvallásom, igaz én sem a vizes, hanem a nyirkos ruhák vasalását ajánlom " A gyűrődésre hajlamos ruhákat nyirkos állapotban célszerű vasalni – így kiiktatható a gőzölős program, s kevesebb energia használódik el. " az alábbi cikkemben: http://eletszepitok.hu/kornyezet-es-penztarcabarat-tippek-mosashoz-vasalashoz/ |
Gyöngyös Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.09 14:38Cukor helyett sztívia: "Akinek kedve és helye is van hozzá, maga is termeszthet jázminpakócát. Tavasztól késő őszig szabadban, vagy ablak között napfényes helyen tartható, télre viszont fagymentes helyre kell tenni." "Legegyszerűbb, ha a friss, vagy a szárított leveleket kevés vízzel leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk, leszűrjük, s az így kapott cukorsziruppal ízesítjük ételeinket és italainkat. E növény kivonata – ellentétben a mesterséges édesítőkkel – semmilyen egészségkárosító anyagot sem tartalmaz, s hő hatására nem bomlik fel, ezért kiválóan használható sütésnél és főzésnél, de befőttek eltevésénél is." Akit érdekel a cikkem, http://eletszepitok.hu/egeszsegunkert-sztivia-a-legedesebb-gyogynoveny/ elolvashatja. |
Kata Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.09 14:15Sziasztok, én már így 4 oldal után is kezelhetetlennek érzem a felületet. Aki nem lapoz vissza, nem tudja, milyen kérdésre érkezett már válasz. Érdemes lenne témánként csoportosítani legalább. Így az egész egy nagy katyvasz, amiből vagy sikerül megtalálni azt, ami nekem is eszembe jutott, vagy lesz olyan kérdés, amit újra és újra fel fognak tenni. előzmény:forumadmin
|
Kata Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.09 14:10Sokkal édesebb, mint a sima cukor, jelentősen kevesebb kell belőle. De sokan éreznek mellékízt a használata során. Előny, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják, és csökkenti a magas vérnyomást. előzmény:robag
|
Kata Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.09 14:06Egyet értek! előzmény:noé
|
Kata Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.09 14:05Én úgy vettem észre, hogy a gyártók gyakran szándékosan úgy készítik ezeket a készülékeket, hogy épp a garanciáig bírja ki, aztán lehet vinni szervizbe, ahol valóban többe kerül a javíttatás, mint a csere. De ettől még úgy gondolom, az ideális a javíttatás lenne. A dajkatesztek elején kiemelték, hogy úgy válaszoljunk, ahogy az a leginkább jó a környezetnek. Én úgy látom, hogy itt nincs igazán jó válasz. Igen, ha javíthatatlan, nyilván hulladékudvarba vigyük, de ha még javítható, ez lenne a jó megoldás, szerintem előzmény:robag
|
aja Haladó 21 hozzászólás |
2013.04.07 22:47Nekem a varrás jött be, pici babákat csinálok. Angyalosat, nyuszisat, attól függ milyen ünnep van.Én faragni szoktam ajándékot, dirib-darab fa mindig van a háznál, és nagyon sikeres vagyok vele.[/quote] Szerintem is nagyon fontosak a közös élmények és szuper meglepetéseket lehet szervezni, ugyanakkor a tárgyi ajándék is lehet ugyanolyan értékű...lehet maradandó, sőt az ember emlékezete idővel romlik, de ha rátalál a fiókban egy apróságra, amit ezer éve kapott, máris beindul az emlékezet. A kézzel készítésű ( környezetkímélő) tárgyak meg pláne értékesek.[/quote][/quote] előzmény:itob
|
itob Rügyező 20 hozzászólás |
2013.04.07 22:40Én faragni szoktam ajándékot, dirib-darab fa mindig van a háznál, és nagyon sikeres vagyok vele.[quote]Szia Jaromizo![/quote] Szerintem is nagyon fontosak a közös élmények és szuper meglepetéseket lehet szervezni, ugyanakkor a tárgyi ajándék is lehet ugyanolyan értékű...lehet maradandó, sőt az ember emlékezete idővel romlik, de ha rátalál a fiókban egy apróságra, amit ezer éve kapott, máris beindul az emlékezet. A kézzel készítésű ( környezetkímélő) tárgyak meg pláne értékesek.[/quote] előzmény:tengerhalfeneke
|
tengerhalfeneke Haladó 22 hozzászólás |
2013.04.07 22:37Szia Jaromizo![/quote] Szerintem is nagyon fontosak a közös élmények és szuper meglepetéseket lehet szervezni, ugyanakkor a tárgyi ajándék is lehet ugyanolyan értékű...lehet maradandó, sőt az ember emlékezete idővel romlik, de ha rátalál a fiókban egy apróságra, amit ezer éve kapott, máris beindul az emlékezet. A kézzel készítésű ( környezetkímélő) tárgyak meg pláne értékesek. előzmény:Alder Ákos
|
tengerhalfeneke Haladó 22 hozzászólás |
2013.04.07 22:27[quote]Közben találtam még 1 kérdést: Ha a citrom magyarországi fogyasztása nem felel meg a fenntarthatósági követelményeknek akkor a tisztítószerek helyetti használathoz honnan szerezzem be? Vagy a szintetikus citromlé a megoldás?[/quote Meg kell, hogy mondjam teljesen jogos az észrevétel és nekem is feltűnt. Kicsit ellentmondásos néhány kérdés... |
jan Haladó 22 hozzászólás |
2013.04.07 21:54Én por alakút kóstoltam, de gondolom nem házi volt.A Stívia leve édesítő. Nekem van. előzmény:principessa
|
jan Haladó 22 hozzászólás |
2013.04.07 21:49Hogyan nyersz levet belőle? Nyersen? A Stívia leve édesítő. Nekem van. előzmény:principessa
|
aja Haladó 21 hozzászólás |
2013.04.07 21:46Hogyan? Darálva? pirítva?[quote]A másik központi kérdés a cukor mellett a só, ami itt is szerepelt. Úgy tudom, sós ízt nem lehet fűszernövénnyel imitálni, ráadásul a tengeri sóban fontos összetevők vannak. A sós ízt szezámmaggal lehet elérni.[/quote] előzmény:Bogi
|
Gyöngyös Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.06 12:50Kedves noé és h.e.g.a!noé: 'Van esetleg információtok a passzív ház arányos bekerülési költségéről?' Szerintem érdemes elolvasni Szekér László okl. építészmérnök, minősített passzívháztervező és oktató, a Passzívházépítők Országos Szövetségének elnökének cikkét a Green Press oldalán. :) http://www.greenpressblog.com/2013/01/megeri-e-ma-magyarorszagon-passzivhazat.html Üdvözlettel: Gyöngyös! |
Krausz Dóri Rügyező 6 hozzászólás |
2013.04.06 12:16Zöldfrontnak! Köszönöm a választ! Azt szerettem volna tudni, mihez viszonyítsam a beszerezhető fa árát, és a többi alternatív fűtési megoldás valóban nagyobb körültekintést és sokszor több energiát igényel. Szia Dóri! előzmény:zöldfront
|
Gyöngyös Rügyező 8 hozzászólás |
2013.04.06 12:09Szia Gyöngyös! Szia Ákos! Egyszer volt egy bizonyos "B... csomag". Velem, családommal jót tett, mert onnantól még jobban odafigyeltem/tünk a takarékosságra és a tudatosságra. Ez a tanulási folyamat - szerintem - sohasem ér véget, mindig tanulok újat. :) előzmény:Alder Ákos
|
zöldfront Rügyező 9 hozzászólás |
2013.04.05 23:05Szia Dóri! Szerintem a dajka azért ajánlja a fatüzelést, mert ehhez nincs szükség másra, csak fára Vegyünk egy nagyon barátságos alternatív fűtési módot a sörkollektort. Amit persze én is csak ajánlani tudok. Ehhez is szükség van azért egy kis áramra. Ezt vagy máshonnan szerezzük be, vagy magunk állítjuk elő, például egy napelemmel. Ha máshonnan, az jöhet akár atomerőműből, egy napkollektornál pedig mondjuk ott van az a kérdés, hogy miből készítem, például ritka földfémekből, aminek a bányászata elég durva. És akkor mondjuk a geotermikus fűtés nagy energiaigényéről nem is beszéltünk. Fáért pedig kis túlzással csak ki kell menni a kert végébe. Szerintem ez a megfontolás áll a fa ajánlása mögött. Zöldfront előzmény:Krausz Dóri
|
Bogi Rügyező 7 hozzászólás |
2013.04.05 21:32A másik központi kérdés a cukor mellett a só, ami itt is szerepelt. Úgy tudom, sós ízt nem lehet fűszernövénnyel imitálni, ráadásul a tengeri sóban fontos összetevők vannak. A sós ízt szezámmaggal lehet elérni. előzmény:noé
|