notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
Zöld beszerzés

A zöld beszerzés lényege, hogy olyan termékeket részesítenek előnyben, melyek kisebb káros hatással vannak a környezetre és az emberi egészségre életciklusuk során. A folyamat a környezeti előnyök mellett költségcsökkenést is jelent a beszerzőnek, hiszen alacsonyabb lesz a hulladékkezelési költség, energia- és vízfogyasztásában csökkenés várható. Könnyebben meg tud felelni a környezetvédelmi előírásoknak, javul a cég megítélése, és versenyelőnyhöz juthat.

Zöldtrágya

A zöldtrágya (a talajba forgatott zöld növény) ásványi anyagokat juttat a talajba, lazítja a termőföldet, szabályozza a vízháztartást, megköti a tápanyagokat. A kötött agyagos és túl laza talaj szerkezetét egyaránt javítja.