notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
Energiahatékonysági címke

Az energiahatékonysági címke olyan tájékoztató lap, amely szemléletesen, könnyen értelmezhetően tartalmazza a háztartási gép adatait, mint például a márkanév, a modell típusa, zajkibocsátása, valamint a termék energiafogyasztása, összehasonlítva az azonos kategóriájú termékekkel. Az „A” kategória a leghatékonyabb, tehát a legjobb, a „G” kategória pedig a legkevésbé hatékony terméket jelöli. Magyarországon hűtő- és fagyasztógépeken, mosogatógépeken, fényforrásokon, légkondicionálókon, elektromos sütőkön fel kell tüntetni az energiahatékonyságot. A korszerű „A+” „A” osztályú háztartási gépek 20-50 százalékkel kevesebb villamos energiát fogyasztanak, mint a régi, korszerűtlen típusok.