notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
Forest Stewardship Council – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa (FSC)

A riói csúcs hatására és annak szellemiségében alakult meg 1993-ben, mint független szervezet. Az FSC címke és minősítési rendszer a faipari termékek vásárlóinak segítségével küzd egy felelősebb és fenntarthatóbb globális erdőgazdálkodásért. Az FSC tanúsítványa szavatolja, hogy az ilyennel rendelkező erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak stb. elfogadják és betartják az FSC szigorú szabványait és előírásait, és az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. A minősítés folyamán több szempontot is figyelembe vesznek, így érvényesülnie kell a biodiverzitás és az ökológiai egyensúly fenntartásának. Az érintett területen dolgozók és a lakosság jogait és érdekeit is szem előtt kell tartani. Az FSC 10 elve és 56 pontos kritériuma is erre épül.