notification
  • Új szócikk beküldéséhez jelentkezz be!

ÖKO pédia

Összegyűjtöttük az általunk fontosnak ítélt környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat és garantáltan hiteles magyarázataikat. Nézz utána annak, ami nem tiszta - saját és környezeted érdekében!

Ha szerinted valami elnéztünk, vagy új ötleted van, az egyes szócikkeknél, légy szíves küldd el nekünk a javaslataidat, miután bejelentkeztél.
Összes A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V Z
Rákkeltő anyagok

Civilizációs ártalmaink legsúlyosabb következménye, hogy ma már számtalan ismert és még nem azonosított, de ható vegyület, vegyianyag és ezekkel dúsított élelmiszer vesz körül bennünket, melyek az egészséges szervezet biokémiai folyamatainak torzulásához vezetnek. Mindezek mellett a radioaktív sugárzás közvetlenül is károsítja a szervezetünk sejtosztódásért felelős folyamatait. A természetellenes környezet mesterséges anyagai immunrendszerünk gyengülését okozzák, így képtelen szervezetünk javítani a sejtosztódás hibás mechanizmusait és kiszűrni a rákos sejtek megjelenését, és továbbszaporodását. Mindazon anyagokat, vegyületeket, természetellenes folyamatokat, amelyek a rendellenes sejtosztódásért (rákért) felelősek, rákkeltő anyagoknak nevezzük.